Медицински услуги
0898 817 037

Предизвикателство №5: Започни деня си с ритъм

morning-gymЧесто сутрин ставаме в последния момент, едва имаме време за най-необходимите процедури и в полусънно състояние се понасяме на работа. Там разчитаме на кафето да свърши малко работа и да ни събуди. И потича денят – леко сънени се мъчим да се концентрираме и се чудим защо не ни се удава. Чувстваме се леко отпаднали и си търсим обяснение с някакъв грип.

А толкова лесно сутрин можем да събудим нашето тяло. Трябва да му отделим само десет минути. Привичната ни гимнастика /ако имаме такава/, аеробика или просто бърз танц под звуците на любимата ни музика.

Една жизнерадостна сутрин

Ако искате денят ви да бъде свеж и енергичен, не го започвайте мързеливо. Не се излежавайте до последния момент, а използвайте тези минути да раздвижите тялото си, да събудите метаболизма си. Не разчитайте за това само на блъсканицата в градския транпорт или висенето в задръствания. Те едва ли ще ви помогнат да събудите тялото и мозъка си, но сигурно ще ви развалят настроението.

След като звънне будилника протегнете се и станете веднага. Не се излежавайте като си мислите за всички неприятни неща, които биха могли да ви се случат. Изпийте чаша вода и за десетина минути се отдайте на себе си. Но това не значи, че трябва да пуснете отново телевизора и да проследите всички сутрешни блокове, натоварвайки мозъка си още от сутринта с излишна информация.

Отделете тези десет минути, за да раздвижите тялото си. Всички знаят за ползата от това, но малко хора го правят. Ако сте по-спортен тип съставете си комплекс гимнастически упражнения или  аеробика. Ако не сте се занимавали със спорт просто си пуснете по-ритмична и бърза  музика и потанцувайте за собствено удоволствие. Умерените, но редовни физически упражнения са полезни не само за здравето на тялото, но и за ума. Всяка информация ще разбирате и запомняте по-лесно, бързо ще намирате правилните решения на проблемите, по-лесно и правилно ще понасяте стреса.

Така енергизирани бързо ще се справите със сутрешните домашни задачи и в тонус и добро настроение ще тръгнете за работа. По-лесно ще преживеете неблагополучията по пътя, лошото настроение на началника и перспективата за целодневно гонене на задачите.

Не забравяйте и сутрешната закуска. Тя ще ви зареди с енергия за деня.

Така чашата с вода, гимнастиката и закуската ще събудят метаболизма ви, а той ще ви осигури добър старт на деня и възможност да се справите с всички предизвикателства.

Предизвикателство № 1 : Слез две спирки по-рано – Да изгорим 100 калории на ден чрез движение – отминало предизвикателство

Предизвикателство № 2 : Една седмица без fast food – отминало предизвикателство – виж повече съвети тук

Предизвикателство № 3 : Една седмица без газирани напитки – отминало предизвикателство – виж повече съвети тук

Предизвикателство № 4 : Една седмица без сладко – отминало предизвикателство – виж повече съвети тук

Предизвикателство № 5 : Започни деня си с ритъм – отминало предизвикателство – виж повече съвети тук

Предизвикателство № 6 : Една седмица без пържено – отминало предизвикателство – виж повече съвети тук

Предизвикателство № 7 : Замени едно хранене с пълнозърнести храни -отминало предизвикателство – виж повече съвети тук 

Предизвикателство № 8 :  Не пропускай закуската -отминало предизвикателство – виж повече съвети тук

Ако сте преминали успешно през всички предизвикателства, вие вече сте поставили основите на здравослоното хранене и начин на живот. Остава само да приложите и последното основно правило, което е ключът към хубавата фигура и доброто здраве: Никога не преяждай!научи повече

Ако не сте успели да се присъедините към кампанията 100 калории по-малко на ден във Фейсбук, вие можете да преминете всички предизвикателства сами и да сложите началото на един по-здравословен начин на живот, който ще окаже положително въздействие не само върху фигурата ви, но и върху цялостното ви здравословно и психично състояние. С всяка изминала седмица ще се почувствате все по-бодри, жизнерадостни и в по-добра форма!

Собственото ни  здраве, добро настроение и по-малко килограми  зависят изцяло от нас, от направените малки, но добре дозирани и премерени усилия.

Ако имате нужда от индивидуална програма и двигателен режим, може да запазите своя час сега на тел. 0898 817 037

 

Какво мислят нашите пациенти за нас?

След няколко сърдечни удара, научих за кабинета на д-р Янакиева, и реших да го посетя, за да мога да подобря качеството си на живот. След стриктно спазване на нейните съвети за по-здравословно хранене, както и посещението на курсове по йога по нейна препоръка, постоянните болки в гърдите и ставите постепенно отшумяха и станах нов човек.
С. Николова