Медицински услуги
0898 817 037

Какво постигнахме с мозъчната стимулация?

mozachna-stimulaziya-resultatiПреди 2,5 год. Кабинет Вита Спорт Медика въведе в своята практика новият за България метод на мозъчна стимулация за лечение на редица неприятни състояния следствие на съвременния начин на живот. Този метод се използва за лечение на безсъние, стрес, депресия, тревожност, за повишаване на концентрацията на вниманието и паметта, за общо подобряване възможностите на мозъка. Според различни изследвания от 10 до 15% от населението страда от безсъние. Разпространението на останалите последствия на цивилизацията  многократно го надвишават.

По-голяма част от посетилите кабинета пациенти се оплакваха от безсъние, стрес и безпокойство. При 85% от тях оплакванията  се повлияха напълно. Безсънието, чувството за напрегнатост и безпокойство изчезнаха. При останалата част те намаляха значително до едно задоволително ниво. Това вероятно се дължи на индивидуални особености и едно по-продължително въздействие би постигнало пълен ефект.

Всички пациенти се почувстваха по-бодри и работоспособни, по-спокойни, с по-добро самочувствие и настроение. При някои от тях се подобри и зрението. Единствено  двама пациенти  се почувстваха не добре, което вероятно се дължеше на странични фактори /започваща вирусна инфекция/.

Различните хора по различен начин реагират на стимулацията. Някои още след първата процедура усещат разлика в състоянието си. При други са необходими няколко. За оптимален ефект при мнозинството от пациентите са нужни около осем процедури. Когато целта е подобряване на паметта са необходими повече процедури със свободен период след първия цикъл. Хората до 65 год.реагират по-добре на въздействията. Състоянието на психиката е много важно. Общото положително отношение към живота и света наоколо подобряват резултатите.

Посоченото лечебно въздействие е  и много трайно. При първите посетили кабинета пациенти положителният ефект продължава повече от две години. При други – повече от година /в зависимост от времето на посещение на кабинета/.

Мозъчната стимулация се оказа една добра алтернатива на ежедневната употреба на хапче за сън и на безсънните нощи. Тя е ефикасна и безвредна, трайна, не предизвиква зависимост, без странични ефекти.

Какво мислят нашите пациенти за нас?

След няколко сърдечни удара, научих за кабинета на д-р Янакиева, и реших да го посетя, за да мога да подобря качеството си на живот. След стриктно спазване на нейните съвети за по-здравословно хранене, както и посещението на курсове по йога по нейна препоръка, постоянните болки в гърдите и ставите постепенно отшумяха и станах нов човек.
С. Николова