Медицински услуги
0898 817 037

Гимнастика в къщи!

gimnastika-kastiСтани от дивана и направи нещо за себе си!

Въртейки се във вихъра на ежедневието, затрупани от множество задачи, често се чувстваме много уморени и нямаме нито време, нито желание да се размърдаме. Винаги се оправдаваме, че нямаме време за спорт. През зимата или в лошо време е равносилно на подвиг да излезем още веднъж от дома, за да спортуваме.

За това да направим гимнастика в къщи.

Трябва толкова малко, за да се почувстваме отново жизнени и енергични. Няколко минути гимнастика за себе си ще ни събуди сутрин, а след работния ден ще отпусне уморените и напрегнати мускули. След немного време стегнатата мускулатура ще придаде нов релеф и по-добра стойка на тялото. То ще изглежда по-добре и по-стегнато, дори с малко тлъстинки все още. Ставите ще станат по-подвижни. Гимнастиката ще засили циркулацията на кръвта и обменните процеси, което ще се отрази положително на състоянието на целия организъм.

От къде да намерим време за това? Станете веднага след като позвъни часовника без да се излежавате. В началото е по-трудно, но бързо ще свикнете. Това са първите пет минути спестено време за вас. Ако още от вечерта сте си приготвили чантата и дрехите, които ще облечете, това са още пет спестени минути. И ето намериха се десет минути за гимнастика сутрин. Вечер, не по-късно от един час преди лягане, е по-лесно да се отделят още десет минути. Започнете с утринната гимнастика.

Доста от хората не са се занимавали с физически упражнения от времето, когато са завършили училище. След години у тях се оформя някакъв страх от това. Ако до сега не сте правили нищо по въпроса, или се чудите какво да правите, включете се в кампанията на ВитаСпортМедика за гимнастика в къщи. Стъпка по стъпка опитайте различните комплекси, започнете с минимално натоварване, всеки ден добавяйте по малко и ще видите, че накрая ще се почувствате и ще изглеждате по-добре. А това е първата стъпка да промените себе си към по-добро.

Приемете предизвикателството! То е за тези, които никога не са правили гимнастика. Намерете си съмишленици. Направете вашия отдих по-пълноценен. Не се страхувайте от мнението на околните. Те ще го променят, когато видят резултата. Важното е да повярвате в себе си и да не се отказвате, казвайки, че това не е за вас. Дори да имате някои здравословни проблеми, винаги може да намерите начин да се движите активно. Все пак правенето на домашната гимнастика трябва да е приятно и да не предизвиква неприятни реакции от страна на организма.

Движението е доказано лекарство срещу остаряването. Доказано лекарство срещу стреса. Запазва мозъка ни и сърцето за  по-дълго млади. А че е едно изпитано средство при затлъстяване знаят всички. Движението е здраве и живот.

Така че станете от дивана и започвайте!

Предизвикателство І-седмица: комплекс упражнения за корем – научи повече тук

Предизвикателство II-ра седмица: тренировка за бедрата- научи повече тук

Предизвикателство III-ра седмица: гимнастика с гирички – научи повече тук

Предизвикателство IV-та седмица: Универсална гимнастика – научи повече тук

 

 

 

Какво мислят нашите пациенти за нас?

След няколко сърдечни удара, научих за кабинета на д-р Янакиева, и реших да го посетя, за да мога да подобря качеството си на живот. След стриктно спазване на нейните съвети за по-здравословно хранене, както и посещението на курсове по йога по нейна препоръка, постоянните болки в гърдите и ставите постепенно отшумяха и станах нов човек.
С. Николова