Медицински услуги
0898 817 037

Мозъчна стимулация

МОЗЪЧНА СТИМУЛАЦИЯ: МОДЕРЕН МЕТОД ЗА БОРБА СЪС СТРЕСА И ПРЕУМОРАТА

Преборете стреса, умората, безсънието и подобрете цялостното състояние на Вашият организъм с иновативния метод за стимулиране на дейността на мозъка чрез звук и светлина

Почувствайте се отново жизнени и енергични!Само сега вземете: 2 процедури  за  12.50  лв, вместо 25 лв.
                               4 процедури  за  25  лв, вместо 50 лв.Преборете стреса, умората, безсънието и подобрете цялостното състояние на Вашият организъм с иновативния метод за стимулиране на дейността на мозъка чрез звук и светлинаРезервирай своя час сега: 0898 817 037

Макар и доста непозната за България мозъчната стимулация се оказва един твърде ефективен метод, който помага за по-бързото възстановяване от напрегнатото ежедневие и неговите последици – депресия, страх, тревожни разстройства, безсъние, главоболие, високо кръвно налягане, нежелание за започване на нови неща; значително подобрява концентрацията на вниманието, паметта и творческото въображение; и не на последно място – постигане на върхови постижения в спорта, обучението и професионалната кариера.

Не безизвестен факт е,  че Деми Мур, Бърт Рейнолдс, Патрик Суейзи, Куинси Джоунс (продуцент на албума „Thriller“ на Майкъл Джаксън), Брад Грич (световен шампион по сърф) и много други известни личности се радват на позитивния ефект, който мозъчната стимулация има върху творчеството и релаксацията им.

При мозъчната стимулация се използват напълно физиологични стимули като звук и светлина, които по естествен начин подпомагат дейността на мозъка.

Как се постига всичко това?

Здравият мозък извършва множество важни функции едновременно , произвеждайки най-разнообразни честоти на мозъчните вълни. При днешния напрегнат начин на живот, нашите мозъци произвеждат твърде много активност в диапазона на бета честотите. По-високите нива на бета вълните се свързват със състояния като тревожност, страх, паника, при които организмът увеличава отделянето на стресови хормони.

От друга страна, по време на релаксация и покой, нашият мозък произвежда Алфа вълни, , когато сме в състояние на творчество, фантазии , прозрения и подобрено функциониране на паметта, тогава се появяват и Тета вълни.

Огромният стрес, под който сме подложени постоянно води до дисбалансиране на мозъчните вълни. За да върнат това равновесие, много хора търсят по-релаксиращи занимания. Увеличаването на алфа или тета дейността на мозъка може да стане чрез медитация , аеробни упражнения , биофидбек тренинг или аудио-визулано увличане на мозъчните вълни – мозъчна стимулация.

За съжаление обаче, алкохолът, наркотиците и опиатите също са един лесен и бърз вариант за отпускане след тежкия ден и не малко хора злоупотребяват с тях.

В чужбина, има множество научни публикации, свързани с употребата на светлинни и звукови устройства (мозъчна стимулация)за лечение или значително облекчаване на различни страдания.

Ето къде можем да търсим приложение на мозъчната стимулация:

Нови когнитивни стратегии ( начини за учене )  – мозъчната стимулация има доказана роля в развитието на творчеството , креативността и подобряването на интелекта, тъй като тя стимулира по-висока степен на съгласуваност между лявото и дясното полукълбо на мозъка. Това е от голяма полза за актъорите , професионалните спортисти , учени, изобретатели и бизнесмени .
» Подобряване на концентрацията , възприятията , паметта
» Увеличаване кръвоснабдяването на мозъка

Релаксация , възстановяване и управление на стреса :

» Възстановяване след тежък ден

» Повишаване издръжливостта на стрес

» Преодоляване на умора и хронична умора

Сън

» Преодоляване на безсънието и проблемите със съня

» Насърчаване постигането на здрав и възстановителен дълбок сън

Подкрепа на терапията при :

» Стрес , депресия и тревожни разстройства

» Синдром на хиперактивност и дефицит на внимание

» Симптоми на старческа деменция

» Хронични болки ( особено Фибромиалгия )

» Високо кръвно налягане

» При възстановяване от зависимости и прекомерна употреба на болкоуспокояващи лекарства

» Главоболие и мигрени

Както стана ясно от всичко изброено по-горе, мозъчната стимулация може значително да повлияе върху много аспекти от вашия живот. Възползвайте се от максималния капацитет на вашия мозък и направете живота си по- качествен, по- лесен, направлявайте вашата физиология и психика към по- добро и не се оставяйте вихърът на всекидневието да ви управлява. Управлявайте живота си сами.

 

Какво мислят нашите пациенти за нас?

След няколко сърдечни удара, научих за кабинета на д-р Янакиева, и реших да го посетя, за да мога да подобря качеството си на живот. След стриктно спазване на нейните съвети за по-здравословно хранене, както и посещението на курсове по йога по нейна препоръка, постоянните болки в гърдите и ставите постепенно отшумяха и станах нов човек.
С. Николова