Медицински услуги
0898 817 037

Отслабване само в определени зони? Нереално.

pil_slide_6Животът не винаги е справедлив. И желаещите да отслабнат знаят това като никой друг. Полагаш усилия, гладуваш, а в резултат вместо съблазнителна фигура получаваш нещо, което не изглежда съвсем добре. Бюстът вече е увиснал, а ненавистното коремче си стои. Или тънката талия подчертава изобилните бедра.

На организма не може да заповядаш в коя зона точно да отслабва. Когато човек е на диета губи мазнини от почти всички области на тялото, при това най-бързо там, където те са най-малко. А в местата, в които бихте искали да отслабнете, те изгарят в твърде ограничено количество. Не съществува възможност при целево трениране на някаква мускулна група тя да изгаря в качеството на енергия мазнините, които се намират най-близо до нея.

Съществуват четири типа фигура и всеки от тях пълнее и отслабва в определен ред. Първи натрупват мазнини проблемните зони, а за всеки тип фигура те са различни. Различни са при мъжете и жените. А при отслабване е обратно – проблемните зони се предават последни и трябва да се запасим с търпение до момента, когато фигурата пак започне да изглежда хармонично. Човек не може да смени своя тип фигура, но може максимално да коригира недостатъците й чрез спорт и оптимален хранителен режим.

Основа на вашето хранене трябва да станат белтъчините, сложните въглехидрати и растителните влакна. Мазнините е по-добре да се употребяват като зехтин и ленено масло в умерено количество – само две чаени лъжички на ден и съдържащите се в средномаслените млечни продукти. Именно мазнините отговарят за пищния бюст у жените. Млечните жлези нямат мускули, те изцяло се състоят от жлезиста тъкан, мастна и съединителна тъкан. За да съхраните в процеса на отслабване красотата им е необходимо да употребявате до 2 ч.л. зехтин и ленено масло на ден.

С помощта на спорта вие можете да коригирате отделни части на тялото като стегнете мускулатурата в тази област. Стегнатите и еластични мускули, добре кръвоснабдената и подхранена кожа при всички случаи ще накарат проблемната област да изглежда по-добре. Физическата активност ще изгори мазнини от всички части на тялото, включително и от желаните зони. Но за да стигне организмът до горенето на мазнини тренировката не трябва да е по-кратка от 50 минути. Преди това вие ще горите въглехидратните си резерви. Разбира се всяка физическа активност е от полза за организма, но за тази цел освен достатъчно продължителна тренировката трябва да бъде и достатъчно интензивна, съобразена с възрастта и здравословната състояние и не по-рядко от три пъти седмично. Избирайте видове натоварване, които ще ви доставят удоволствие. Така имате шанс да не се откажете след две седмици.

На пазара на красотата се предлагат всякакви видове разкрасителни процедури. Някои от тях могат да спомогнат за достигане на целта като допълнително подкрепление към балансираното хранене и тренировките. Но се рекламират множество „вълшебни” начини за отслабване. Много от тях са насочени към намаляване на водното съдържание на организма и ефектът им се вижда почти веднага – обемите намаляват, но се връщат много бързо. На психологическо ниво тези процедури ви отпускат. Обещават ви ефект без усилия, вие автоматично намалявате спортните натоварвания и употребявате повече калории, мислейки че процедурите ще ликвидират щетите и оставате много удивени от резултата.

Работете бавно и търпеливо, не търсете бърз и „убийствен” резултат и вашият организъм ще ви възнагради. При всички случаи ще изглеждате по-добре от преди.

offer-dr-qnakieva-individualna-dieta

Какво мислят нашите пациенти за нас?

След няколко сърдечни удара, научих за кабинета на д-р Янакиева, и реших да го посетя, за да мога да подобря качеството си на живот. След стриктно спазване на нейните съвети за по-здравословно хранене, както и посещението на курсове по йога по нейна препоръка, постоянните болки в гърдите и ставите постепенно отшумяха и станах нов човек.
С. Николова