Медицински услуги
0898 817 037

Правила за щастие

happy-womanПродължаваме нашият тренинг как да бъдем щастливи. Чувството, че не си щастлив не е реалното твое състояние, а оценката, която ти даваш на състоянието, в което се намираш. Щастието е емоционално състояние.

„Нещастен или щастлив човек го правят неговите мисли, а не външните обстоятелства. Управлявайки своите мисли, той управлява своето щастие.”  Фридрих Ницше

1. Научете се да съсредоточавате вашите мисли върху позитивните моменти и мечти и да ги удържате там.

2.  Мечтайте за неща, които са по силите ви да осъществите. Само тогава те могат да се сбъднат. Не разчитайте на някакви невероятни стечения на обстоятелствата, които могат да се случат и да осъществят неосъществимото.

3. Направете списък на целите си, които реално можете да достигнете, направете план за достигането им и работете по него. Да очаквате нещо хубаво да ви се случи мечтаейки над чаша с кафе или лежейки на дивана, е твърде нереално.

4. Поемете отговорността за своя живот. Разберете, че денят ви е крив не защото сте станали с левия крак или международното положение нещо се е объркало. А защото нищо не сте направили, за да бъде положението по-добро.

5. Направете трезва оценка защо не ви върви в живота, бъдете честни със себе си и не се самозаблуждавайте. Само по този начин направеният план ще бъде максимално съобразен с реалността.

6. Така няма да се чувствате нещастни от недостижимите неща, а всяка малка победа, всяка изпълнена задача по този план ще ви повиши настроението и самочувствието и ще ви стимулира към работата по-нататък.

7. Не се интересувайте от отрицателните новости, с които са пълни вестниците и новините по телевизията. Безсмислено е да преживявате за нещо, което не можете да промените. Не четете вестниците, които са известни с публикуването на новини за престъпления и човешки нещастия.

8. Помогнете на някого, на когото му е по-зле от вас, независимо човек или животно. Научете се да не чакате отговор за вашите добри дела (той може не винаги да е очакваният, има и неблагодарни хора), а да получавате удоволствие от факта, че ги правите.

9.  Съставете план за харесваните от вас неща, които ще направите през следващата седмица или месец – спорт, среща с приятели, кино, концерт, театър.

10.  Не вярвайте на хора постоянно даващи черни оценки и патосно разобличаващи всичко, на хора, които разбират от всичко и са специалисти по всичко. Избягвайте ги по възможност.

11. Не се страхувайте да бъдете различни, независимо от оценките на околните (най-вече на хора, които не цените).

12. Не молете за нищо власт имащите и богатите. Вие за тях не представлявате интерес, ако наоколо няма телевизионни камери.

13.  Не култивирайте в себе си чувството за вина – ако можете поправете допуснатите грешки и вървете напред. Постоянното тюхкане „защо направих така, а не иначе” може да ви влуди, но реална работа няма да свърши.

14. Игнорирайте теорията за световната конспирация и злите сили, които направляват живота ви.

15. Не се опитвайте да превъзпитавате човечеството. Това е безперспективна работа, която може да ви изхаби много сили и нерви, но реален положителен резултат няма да има.

Съобразявайки се със себе си и реалността можете да бъдете щастливи, въпреки не съвсем добрите житейски обстоятелства.

Какво мислят нашите пациенти за нас?

След няколко сърдечни удара, научих за кабинета на д-р Янакиева, и реших да го посетя, за да мога да подобря качеството си на живот. След стриктно спазване на нейните съвети за по-здравословно хранене, както и посещението на курсове по йога по нейна препоръка, постоянните болки в гърдите и ставите постепенно отшумяха и станах нов човек.
С. Николова