Медицински услуги
0898 817 037

Порция нови чудеса или поредните заблуди? III-част

real-and-fakeВече известният на моите читатели клуб за отстъпки не отстъпва и продължава да преследва нещастни и болни хора с обещания за моментално и почти 100% излекуване с незаконно продаваните и с неизвестен състав „лекарства”.

Оказва се, че авторите на някои от продаваните чудеса не само са неизвестни, но и не съществуват в природата. Споменатият проф. Джеймс Рейнолдс не съществува в медицинските регистри на Чикаго. С подобно име са млад невролог от Канада /той едва ли се занимава с артроза/ и ортопед от Сан Франциско, който практикува в областта на гръбначната хирургия. В САЩ въпросът с медицинските регистри е много строг и не се допуска всеки да си практикува каквото иска, особено, ако няма правоспособност за това.

У нас сред новите предложения на неизвестните търговци на магически лекарства са:

1. Капки за уши, които ликвидират затрудненията със слуха за броени часове. Причините за намаление на слуха са различни. Ако не се отнася за травматично нарушаване целостта на тъпанчето, всички останали причини се крият зад него във вътрешното ухо. Следователно здравото тъпанче препятства проникването на каквото и да било в средното ухо. От друга страна причините за голям процент от случаите на намаляване на слуха, особено в по-висока възраст, са загиването на рецепторните слухови клетки. Те не могат да се делят и не е отбелязан случай на тяхното възстановяване. Капането на капки във външния слухов канал може да има някакъм ефект само при струпването на по-голямо количество ушна кал в него, като тя омеква и става по-лесно за естествените механизми да я изчистят. Но по-евтино ще ви излезе да отидете при специалист по УНГ болести да ви изчисти ушите.

2. „Афродизиакът на 21 век” – възвръща изцяло сексуалната мощ. На всеки мъж се иска да е тигър в леглото. Но… естествено годините, болестите, вредните навици компрометират това тяхно желание. И се появява съвременният шаман във вид на реклама във вестника с обещание за лесно ликвидиране на всички проблеми. При това продуктът, както всички подобни, няма противопоказания. Може да се употребява „при страдащи от високо кръвно, сърдечно-съдови заболявания и простата”. Все пак сърдечно-съдовите болести не са шега и трябва внимателно да се отнасяме към всички хранителни добавки, които някой ни препоръчва да употребяваме.

И преди всичко да си зададем въпроса: „Възможни ли са чудеса, колкото и да ни се иска?”

Мисълта: „Да опитам, нищо не губя” пълни само джоба и нахалството на продавачите на надежда. Следващия път те ще започнат смело да лекуват и рак. Ако се разминете само с финансовите загуби, трябва да сте доволни.

Какво мислят нашите пациенти за нас?

След няколко сърдечни удара, научих за кабинета на д-р Янакиева, и реших да го посетя, за да мога да подобря качеството си на живот. След стриктно спазване на нейните съвети за по-здравословно хранене, както и посещението на курсове по йога по нейна препоръка, постоянните болки в гърдите и ставите постепенно отшумяха и станах нов човек.
С. Николова