Медицински услуги
0898 817 037

Порция нови чудеса или поредните заблуди? І-част

Korica MedicineПродължава усилената рекламна кампания на клуба за отстъпки. Неясно е кой стои зад него. Кой продава средства, които са лекарства според тях. Те едва ли са регистрирани в Изпълнителната агенция по лекарствата след като дори нямат наименование. Това се отнася и до хранителните добавки, които също нямат имена и по определение не могат да лекуват нищо, но се представят като лекарства за лечение на различни болести. Без имена също няма как да са регистрирани. Следователно цялата тази кампания е абсолютно незаконна, но това не интересува никого.

Поредният бисер е: Древен японски метод за СВЕТКАВИЧНА детоксикация на организма в рамките на една нощ. Тук малко са се престарали. За една нощ такова мащабно почистване как ли ще стане. Какъв ли вълшебен състав имат и по какъв начин се обяснява, че работят поредните детоксикиращи лепенки?

„Комплексът от специални билкови, растителни съставки заедно с екстракт от дървесен оцет от тайландски бамбук, изсмуква токсините. На сутринта, когато ги отлепите от стъпалата си ще видите кафяви петна мръсотия, която е излязла от порите на стъпалата ви.” Както във всички продаващи се по китайските магазини и аптеките подобни лепенки /но доста по-евтино/ явно основната съставка е дървесния оцет. При навлажняването от потта /на стъпалата има повече потни жлези/ той се превръща в кафява лепкава маса, която се обявява за извлечените токсини.  На снимката обаче се вижда нещо тъмносиньо-черно, което много не отговаря на описанието. И дори са означени в кои сектори на пластира какви токсини са излезли – химикали /какви?/, олово и живак, консерванти /какви?/, пестициди и нитрати, амоняк и алуминий, прах РМ10 и РМ2,5/?/. Как точно са определени тези вещества. И как точно се насочват в определени сектори на пластира. По какъв механизъм действат? Обясненията са като на човек от 15 век, объркани, противоречиви, пълни с безсмислици, които трудно могат да минат дори за псевдонаучни и не отговарят на никаква физиология и на реалното положение на нещата в човешкия организъм.

Комплексът отваря порите и действа като магнит за всички замърсявания, отлагания и вредни съединения. Като интелигентна прахосмукачка изсмуква от кръвообращението ви всички вредни химически съединения и ги изхвърля. Защо артритът и дегенерацията на ставите първо атакуват стъпалата и колената? Защото „главното управление” на организма ни е решило, че именно там е най-безопасно да се съхраняват токсините, с чието премахване не могат да се справят нито бъбреците, нито черния дроб. /Ако те не могат да се справят с това трябва или да сме на хемодиализа, или спешно да се нуждаем от чернодробна трансплантация, а не от лепенки на краката./ Японците много добре знаят, че за да се премахне болката в ставите, първо трябва да се пречисти организма от натрупаните токсини и да се премахне натоварването от бъбреците. А изказването на някакъв „доктор” от Токио довършва безумието: На стъпалата се намира карта на цялото ни тяло. Всяка част отговаря на конкретен орган и конкретен участък на тялото. Оказвайки въздействие върху определена точка на стъпалото, можем да стимулираме и енергизираме „изнемогващ” орган. Същото е и с пластирите – в определени участъци на стъпалото се натрупват токсини от тези органи и части на тялото, с които са свързани. /Как ли ходят тези от нас, които не си лепят лепенки?/ След залепване на пластирите, с помощта на билките, тези части са стимулирани към изчистване, след което токсините се транспортират надолу и се изхвърлят. Как, по какъв начин, къде надолу? Няма как да се получи такъв ефект. Организмът има съвсем други механизми да се очиства и го прави всяка секунда, без да чака кога ще му залепят лепенка. Повече за това прочетете в книгата „Търговия с илюзии”

Всичко това звучи като бълнуване на не съвсем здрав психически човек.

И накрая кой има нужда от подобно „пречистване”? Случайно почти всички. Кой човек няма поне един от следните симптоми, особено след определена възраст, които били показателни за замърсяването на организма с токсини:

– Тъмни ли сини кръгове под очите;

– Косопад, суха кожа;

– Алергия, обриви, мигрена;

– Болки в ставите, слаби кости;

– Чести простуди и ринити, хронична кашлица;

– Излишни килограми, особено в областта на корема;

И накрая нещо звучащо плашещо и неизвестно, което сигурно го имате: ai hipertensiune de origine necunoscuta. В превод от румънски /?/ означава: имате хипертония от неизвестен произход.

Какво мислят нашите пациенти за нас?

След няколко сърдечни удара, научих за кабинета на д-р Янакиева, и реших да го посетя, за да мога да подобря качеството си на живот. След стриктно спазване на нейните съвети за по-здравословно хранене, както и посещението на курсове по йога по нейна препоръка, постоянните болки в гърдите и ставите постепенно отшумяха и станах нов човек.
С. Николова